STEGT LEVER I FAD

En god hovedret 

500 g. Svinelever

3 sp. hvedemel

ca. 100 g.  bacon i skiver

2-3 hvidløg

30 g olie 

2 dl. grøntsagsbuillon (fra tern)

1 dl. tomatpuré

1 tsk.  citronsaft

1-2 tsk. dijonsennep

Salty 

Peber 

Rosenpaprika

lever re

 

Skyl og aftør leveren.Skær den i strimler og vend den i melet blandet med krydderierne.
Halvér baconskiverne og svits dem på panden sammen med hvidløgsfedene.
Tag baconskiverne af panden. Hold dem varme og brun leverstykkerne i baconfedtet og evt. lidt ekstra fedtstof. 
Drys resten af melet over.
Læg leverstykkerne i et smurt ildfast fad sammen med baconstrimlerne.
Kog panden af med bouillon og tomatpuré.
Rør sennep ud med citronsaft og kom det i afkoget, før dette hældes over leversykkerne.
Dæk fadet med stegefolie og sæt det i en forvarmet ovn 20-30 minutter ved 180 grader.
Som tilbehør kan anvendes nye kogte kartofler eller råstegte rodfrugter. 

Tips:

Tomatpuré og bouillon kan sagtens erstattes af 2 dåser hakkede tomater af ca.400 g med krydderier. Champignon er at foretrække. Dræn den ene af dåserne for væde.Så giver det samme konsistens som afkoget med bouillon og tomatpure og giver lige et ekstra pift