Fastelavnsboller

Her i denne tid er alle hylder fyldt med fastelavnsboller, men dem skal man selv bage, de bliver de bedste.

Denne opskrift jeg anvender er ikke for de fedtforskrækkede og de har en stor ulempe, de smager godt.

Tag 500 g mel,

30 g. sukker.

2 æg.

460 g margarine

50 g gær, mindst gerne mere.

1 1/4 dl. mælk

Fyldet laves af:

2 ægge blommer eller 1 æg

2 sp.sk sukker

1,5 spsk. Majsstivelse eller hvedemel

2 dl. sødmælk

1 tsk. vanilje sukker

evt. sveske mos.

Margarine smulers i melet og gæret udrøres id den lunede mælk.

Tilsæt æg og sukker, ælt det hele let sammen.

Udrul dejen til en firkant og skær nogle firkanter på 10×10 cm

Læg lidt fyld på midten af dej stykkerne, fold dem sammen og vend sammenføjningerne nedad.

Hæver ca. 1 times tid.

Bages i 15-20 min. ca. 200 gr.

Der laves en glasur af flormel og vand ( eller mørk rom), kan tilføres lidt farve og smag med kakao.

Velbekomme.

 

Arkiv billede.